Genesys realiseert ruim 10% uitstootreductie in 2024

Genesys realiseert ruim 10% uitstootreductie in 2024
  • 7 augustus 2024
  • Kel Koenen

Genesys publiceerde vandaag zijn duurzaamheidsverslag voor boekjaar 2024. Hierin rapporteert het bedrijf een organische uitstootreductie van meer dan 10% ten opzichte van 2023, als onderdeel van zijn inspanningen om CO2-neutraal te zijn tegen 2030 en netto nul uitstoot te bereiken in 2040.

In lijn met zijn duurzaamheidsdoelstellingen heeft Genesys in boekjaar 2024 aanzienlijke stappen gezet. Het bedrijf maakte eerder bekend dat zijn Genesys Cloud-platform sinds het begin van het huidige boekjaar CO2-neutraal is. Deze mijlpaal werd bereikt door klanten energie-efficiëntere clouddiensten via Amazon Web Services (AWS) aan te bieden en te investeren in CO2-credits via Rubicon Carbon.

Hierdoor is Genesys goed gepositioneerd om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het belang van duurzame innovatie neemt toe en Genesys speelt hierop in door organisaties te faciliteren in de overstap van oplossingen op locatie naar cloudomgevingen. Steeds meer klanten en prospects van Genesys hechten waarde aan duurzaamheid bij hun inkoopbeslissingen. Dit resulteerde in boekjaar 2024 in een omzet van 200 miljoen dollar aan nieuwe en herhalingsverkopen, dankzij de toewijding van Genesys aan duurzame bedrijfspraktijken.

'De vooruitgang die we het afgelopen jaar hebben geboekt getuigt van onze toewijding aan het creëren van positieve impact voor mens en milieu terwijl we ons concentreren op de groei van onze onderneming en verantwoorde innovatie', zegt Bridgette McAdoo, chief sustainability officer bij Genesys. 'We zijn trots op wat we bereikt hebben en blijven verder werken aan een duurzamere toekomst.'

Naast milieuprestaties documenteert het duurzaamheidsverslag ook de maatschappelijke impact van Genesys. Het bedrijf heeft richtlijnen voor verantwoorde AI aangescherpt en een AI Ethics Board opgericht. Ook is een samenwerking gestart met de Universiteit van Galway om onderzoek naar AI-bias te bevorderen, met als doel een ethisch verantwoorde inzet van AI te waarborgen.

Genesys blijft zich inzetten voor positieve wereldwijde impact via lokale initiatieven en maatschappelijke toepassingen van zijn producten. Het lanceerde zijn Charitable Offer, dat non-profitorganisaties een korting van 50% biedt op diensten. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie blijven kernwaarden, met een personeelsbestand dat voor meer dan 30% uit vrouwen bestaat en 35% van de nieuwe werknemers die zich als persoon van kleur identificeert. In de jaarlijkse werknemersenquête scoorde Genesys hoog op inclusie met 89 punten.

Andere hoogtepunten uit het verslag zijn onder meer de opening van een LEED Gold-gecertificeerd R&D-centrum in Boedapest en hoge duurzaamheidsscores van het Carbon Disclosure Project (CDP) en EcoVadis. Bovendien ondersteunden Genesys-werknemers meer dan 750 non-profitorganisaties door 4.700 uur vrijwilligerswerk en 150.000 dollar aan donaties.

comments powered by Disqus