KPN stelt zorgapp gratis beschikbaar

KPN stelt zorgapp gratis beschikbaar
  • 27 januari 2017
  • Redactie

KPN stelt de in september gelanceerde app Zorg Messenger gratis beschikbaar aan ruim 8.000 eerstelijns zorgverleners. Dat maakte het telecombedrijf bekend tijdens de e-healthweek die momenteel plaatsvindt.

Alle zorgverleners die de app krijgen aangeboden, maken gebruik van een E-Zorg-verbinding. De meerderheid van de huisartsen en apotheken in Nederland gebruikt dit netwerk voor veilige communicatie. Door Zorg Messenger te gebruiken, krijgen zij een alternatief voor mail en chat, zowel onderling als met hun patiënten, voor wie de app altijd gratis is.

Bescherming
In september 2016 gaf KPN het startschot voor de app, die vanaf diverse apparaten gebruikt kan worden, zoals desktops, tablets en smartphones. Naar eigen zeggen sluit het bedrijf hiermee aan op de wens van minister Schippers van VWS om gegevens in de zorg beter te beschermen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link