Contact maken bewaart sociale vrede
‘We zijn verleerd hoe het is om met wildvreemden te praten. Gedurende corona werd het zien van vreemden vooral gezien als mogelijk besmettingsrisico in plaats van onverwachts genoegen. Dat moet anders.
Tijdens de lockdowns was het zelfs officieel verboden om vreemden te ontmoeten. 'Hierdoor zit op vrijwel ieders sociale vaardigheden een dikke laag coronastof', stelt The Economist.
'Het afstoffen van die vaardigheden is gewenst en cruciaal voor het functioneren van onze samenleving', schrijft het Britse blad in een artikel met de titel 'The vital art of talking to strangers', dat drie boeken over het onderwerp 'contact' samenvat.
Drie aanraders om te lezen
'Het vermogen om op een beschaafde, humane en betekenisvolle manier nieuwe relaties aan te gaan, is noodzakelijk voor het bewaren van de sociale vrede', aldus het stuk. Lees hier verder (paywall). Het vermogen om met vreemden te praten wordt als cruciaal en als 'kunst' omschreven. De drie aangeraden boeken voor in je vakantiekoffer of om op een later moment over (klant)contact te lezen zijn:
* Hello, Stranger, door Will Buckingham. Uitgeverij Granta; 336 pag.; £16.99
* The Power of Strangers, door Joe Keohane. Uitgeverij Random House; 352 pag.; $28. Viking; £16.99
* Fractured, door Jon Yates. Uitgeverij Harper North; 348 pag.; $28.99 of £20
(bronnen: The Economist & Linkedin)
- kunst
- The vital art of talking to strangers'studieboek
- studie
- insights
- vakantie
- The Economist
- leren
- lectuur
- contact