Heet!

Heet!
  • 12 juli 2022
  • Nienke Bloem

Potsiedikkie wat is het heet. Te warm zou ik moeten zeggen, maar ik beleef het als heet. De hitte komt vanuit Spanje ons land binnen zeilen en ik ben er gewoon niet zo goed in. Dus ik hou mijn gordijnen dicht en ’s avonds gaat alles open om de boel door te luchten.

Het zindert in de stad. Niet alleen door de fysieke hitte, maar ook door de, tsja hoe zeg ik dat goed, mentale hitte. Alle restaurants, cafés, en zelfs de mij zo geliefde Bijenkorf zitten te springen om personeel. Kom hier werken, ben jij die leukerd die we zoeken, wij zoeken niet zomaar mensen. Hoe val je eigenlijk op in dat oerwoud van openbare vacatureposters? Het is heet, een hete strijd om personeel.

Niet alleen in de stad zelf, maar natuurlijk ook in contact centers, bij schoonmaakbedrijven en de beveiliging op Schiphol. Het is zelfs zo heet onder de voeten bij onze nationale luchthaven, dat er straks ruim 13.000 mensen per dag minder de lucht in gaan. Het zal jouw vakantie maar wezen. Het goede nieuws is wel dat je dan niet oververhit in de rij hoeft te staan, maar dat is misplaatst optimisme.

De hitte verplaatst zich dan naar de hotels in het mooie Griekenland. Want je had net dit jaar je vakantie zelf gepland. Een losse vlucht en dan lekker eilandhoppen en je hebt zelf hotels uitgezocht. Helaas pindakaas. Die vlucht krijg je wel terug, maar hoe zit het met de annuleringsvoorwaarden van die hotels? Ernaartoe zwemmen kan niet en ernaartoe rijden, tsja, beetje ver. Ik zie de rode koppen bij het callcenter van de verzekeraar. Hoe leuk is het om daar straks nog te werken? Met allemaal klanten die willen annuleren, maar helaas, dit staat nu net niet in de annuleringsverzekeringsvoorwaarden (mooi scrabblewoord trouwens). Leg dat dan maar eens uit.

Daar gaat het geld van je zuur verdiende vakantie. In rook op. Verdampt. En extra heb je dit jaar niet, want de energierekening is ook verdubbeld. Of misschien wel iets meer dan dat. Het geld vliegt je portemonnee uit; het bier is duurder, fruit en zelfs het brood. Inflatie, het is lang geleden, maar het inflatiespook doet mee in het spel van de hitte.

Laten wij ons hoofd koel houden, lieve lezer. De flauwekul in organisaties links laten liggen en elke dag onze klanten heel goed bedienen. Laten we lief zijn voor elkaar. Het komt altijd weer goed. Ik hoop dat je van warmte houdt, dan geniet je van de zomer. Zo niet, het wordt altijd weer herfst en dan kunnen we weer klagen over regen.

Nienke Bloem

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link