Podcast #8: Cor Molenaar

Podcast #8: Cor Molenaar
  • 11 november 2015
  • Redactie

Cor Molenaar, retaildeskundige en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, is deze week de hoofdpersoon in de 'Over Klanten Gesproken'-aflevering. Hij spreekt met Sydney Brouwer over de stand van zaken in de retailsector en wat fysieke winkels kunnen doen om de strijd met de webwinkels aan te gaan en te winnen.

Klanten hoeven tegenwoordig niet meer naar de winkel, ze willen naar de winkel. Dat is wat winkeliers moeten gaan inzien en dat betekent een andere manier van zaken doen. Waar men online vooral rationeel shopt, is in een fysieke winkel emotie veel belangrijker. Winkeliers moeten zorgen dat dat ze alle vijf de zingtuigen van klanten weten te prikkelen. Daarnaast is gastheerschap van groot belang. Zorgen dat de klant zich welkom en gewaardeerd voelt. Geen verkoop pushen, maar de klant adviseren zodat hij de keuze maakt die voor hem het beste is.

Luister het gehele gesprek met Cor Molenaar hieronder. Bij dezen ook de shownotes van deze aflevering.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link