Ruud Hendriks voorzitter Thuiswinkel Awards

Ruud Hendriks voorzitter Thuiswinkel Awards
  • 27 oktober 2014

Ruud Hendriks is de nieuwe voorzitter van Stichting Nationale Thuiswinkel Awards. Hij volgt Fons van Westerloo op, die de voorzittersfunctie sinds 2009 bekleedde. De inschrijving voor de jaarlijkse prijzen is vanaf nu geopend voor alle webwinkels van Nederland.

Hendriks, één van de grondleggers van commerciële radio en televisie in Nederland, heeft veel bewondering voor ambitieuze online ondernemers. ‘Ik hoop dat ik een brug kan vormen tussen de oude en nieuwe economie, tussen off- en online. Ik vind het leuk om met nieuwe dingen bezig te zijn en heb veel bewondering voor ambitieuze online ondernemers die vooruit willen en online mogelijkheden zien en benutten. De Thuiswinkel Awards winnen is geweldig, maar dat is niet het enige. Het is ook interessant om de eigen kwaliteiten te vergelijken met anderen en te leren van elkaar.’

Nieuwe opzet
Naast een nieuwe voorzitter is de opzet van de Thuiswinkel Awards 2015 vernieuwd. Zo heeft de Publieksprijzen XL een nieuwe categorie: Warenhuizen en Handelsplaatsen. Er zijn 21 subcategorieën, zoals Dames- & Herenmode, Schoenen, Dieren, Reizen, Financiële Diensten, et cetera. Deelnemers kunnen zich voor maximaal 1 subcategorie aanmelden bij de Publieksprijzen. Wel kunnen deelnemers zich inschrijven voor meerdere Vakprijzen.

Deelnemers aan de Publieksprijzen XL mogen in 2015 weer zelf klanten oproepen om de eigen webwinkel te be oordelen. Deze score vormt samen met de beoordeling van het online consumentenpanel van GfK de eindscore. Het aantal uitgebrachte stemmen telt niet mee in de eindbeoordeling.
Ook nieuw dit jaar is dat consumenten de deelnemers aan de Publieksprijzen XS beoordelen via een van de reviewsystemen van KiyOh. Deelnemers hoeven niet over een reviewsysteem te beschikken om deel te kunnen nemen aan de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS.

Vakprijzen
De winnaars van de Vakprijzen worden geselecteerd door gespecialiseerde vakjury’s. In 2015 kunnen webwinkels zich aanmelden voor:
1. Beste Startende Webwinkel van Nederland
2. Beste Mobiele Webwinkel van Nederland
3. Cross-Border E-commerce Awards

Op 5 maart en 26 maart 2015 worden de Nationale Thuiswinkel Awards uitgereikt. Klik hier voor meer informatie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link