Eva werkt nieuwe medewerker in

Eva werkt nieuwe medewerker in
  • 31 oktober 2018
  • Redactie

Nieuwe medewerkers kunnen in de aanloop naar de start bij hun nieuwe baan óf op hun eerste werkdag vragen stellen aan chatbot Eva. Softwarebedrijf Talmundo lanceert de chatbot om zowel de nieuwe medewerker als de HR-medewerker te ontdoen van stress.

De nieuwe medewerker kan de chatbot vragen stellen als ‘hoe kom ik op kantoor?’ en ‘waar kan ik mijn salarisstrook vinden?’. De antwoorden worden afgestemd op factoren als de locatie, functie en de mate van ervaring. Onbeantwoorde vragen worden doorgespeeld naar het HR-team.

Eva moet zowel de werverservaring voor HR-medewerkers als voor nieuwe medewerkers verbeteren. Volgens Talmundo heeft de chatbot ook de optie om de HR-manager te voorzien van inzichten, zoals de informatie waar nieuwe medewerkers behoefte aan blijken te hebben.

comments powered by Disqus