Saturn valt voor videochat

Saturn valt voor videochat
  • 29 april 2019
  • Redactie

De Duitse elektronicaretailer Saturn is in enkele geselecteerde winkels een pilot gestart rondom videochat. Via dit contactkanaal kunnen consumenten verschillende vragen over producten stellen, voordat ze overgaan op een aankoop. Diezelfde medewerker kan dan ook direct een online bestelling plaatsen voor de klant, stelt het bedrijf.

Met deze stap wil Saturn naar verluidt de afstand tussen zijn fysieke en online kanalen verkleinen. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Media Markt-Saturn Holding, beweert de primeur te hebben in het Duitse retaillandschap. ‘We breiden onze omnichannel- en servicestrategie verder uit en openen nieuwe mogelijkheden voor online commerce’, aldus Markus Heuser, managing director van Saturn online.

Op de webshop van de elektronicaspeler krijgen klanten via een button de mogelijkheid om een medewerker via video te spreken, mits deze beschikbaar is. Dit geldt voor de reguliere openingstijden van de desbetreffende winkels, schrijft Twinkle (zustertitel van CustomerFirst). Om de dienst mogelijk te maken, is Saturn een partnerschap met HP aangegaan.

comments powered by Disqus