Fusie Majorel en Sitel aangekondigd

Fusie Majorel en Sitel aangekondigd
  • 20 juni 2022
  • Kel Koenen

Majorel heeft op belangrijke punten overeenstemming bereikt over een fusie met Sitel Groep, in een transactie ter waarde van ongeveer 9 miljard euro. Dat maakten de bedrijven vanochtend bekend.

De bedrijven menen dat de bedrijfsculturen goed op elkaar aansluiten en een goede basis vormen voor een succesvolle integratie. 'We realiseren ons dat we hetzelfde DNA hebben als Majorel', vertelt Laurent Uberti, CEO van Sitel. 'Met hen hebben we de perfecte partner gevonden om onze strategie te versnellen, terwijl we wereldwijd de beste oplossingen voor klantervaringen leveren.'

Na de fusie wordt Thomas Mackenbrock, CEO van Majorel, verantwoordelijk voor EMEA bij het nieuwe fusiebedrijf terwijl Uberti de CEO wordt. De nieuwe onderneming wordt een echte wereldspeler op het gebied van CX-producten en geavanceerde CX-oplossingen met meer dan 240 duizend werknemers op 300 locaties in een markt ter waarde van meer dan 300 miljard euro.

In Nederland zou de nieuwe combinatie - volgens de Facilitaire Contactcenters Top 20 van CustomerFirst - een gezamenlijke omzet hebben van 77 miljoen euro.

comments powered by Disqus