Pega breidt multi-cloud flexibiliteit uit

Pega breidt multi-cloud flexibiliteit uit
  • 15 augustus 2023
  • Kel Koenen

De cloudoplossingen van Pegasystems zijn nu als managed as-a-service oplossing beschikbaar via Google Cloud. Ook breidt Pega de bestaande samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uit om de adoptie van Pega Cloud te versnellen.

De combinatie van de cloudtechnologieën van Google en Pega levert een breed scala aan innovatieve toepassingsmogelijkheden. Pega-gebruikers krijgen nu de mogelijkheid om cruciale Google-diensten te benutten binnen hun cloudoplossingen. Dit resulteert in veelzijdigere datatoepassingen en verbeterde technologische afstemming. Het gebruik van beide platformen stelt gebruikers in staat om klantgedragsinzichten uit Google's Big Query-datawarehouse naadloos te integreren in Pega Customer Decision Hub. Deze informatie komt vervolgens terecht in Pega's adaptieve, AI-gestuurde beslissingsmodellen. In de toekomst is ook de integratie van de generatieve AI-services van Google met Pega Infinity mogelijk.

De uitbreiding van de bestaande samenwerking met AWS zorgt ervoor dat Pega-applicaties worden ondersteund met schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging. Ook worden ze continu gecontroleerd en bijgewerkt met de nieuwste innovaties van Pega Cloud. Pega en AWS richten zich beiden op oplossingen voor sterk gereguleerde sectoren, zoals bijvoorbeeld finance. De Amerikaanse verzekeraar Aflac is een van de Pega-klanten die al van de samenwerking tussen Pega en AWS profiteert. ‘We kunnen belangrijke AWS-services eenvoudig integreren in onze op Pega gebaseerde workflows en onze medewerkers en klanten een uitzonderlijke ervaring bieden bij elke interactie met Aflac. De mogelijkheid om Pega Cloud aan te schaffen via AWS Marketplace maakt onze kosten beter beheersbaar en processen beter te stroomlijnen’, zegt Shelia Anderson, CEO van Aflac.

Door zijn cloudoplossing via Google-services te leveren, is Pega een van de weinige Software-as-as-Service (SaaS)-aanbieders met een multi-cloud SaaS-aanpak. Dit geeft klanten flexibiliteit in een snel veranderende marktomgeving omdat ze de software kunnen gebruiken op de manier die het beste past bij hun zakelijke behoeften. De multi-cloudoptie stelt gebruikers ook in staat om te voldoen aan nalevingsvereisten die in specifieke regio's gelden.

comments powered by Disqus