Top 15 facilitaire contactcenters 2018 – kersverse ontwikkelingen

Top 15 facilitaire contactcenters 2018 – kersverse ontwikkelingen
 • 28 december 2018
 • Redactie

In het jaarlijkse overzicht der overzichten van de Nederlandse facilitaire contactcentermarkt is ook dit jaar het nodige verschoven en veranderd. Een greep uit de overzichtelijke ranking van 2018, die CustomerFirst ook dit jaar weer heeft opgemaakt. Wat zijn de meest interessante ontwikkelingen van Nederlands’ grootste spelers en hoe ziet de top vijf eruit?

De 5 grootste facilitaire contactcenters van 2018:

 1. Webhelp
  € 120 miljoen omzet
  Aantal seats: 2.400
  Aantal vestigingen: 10
  Aantal medewerkers: 3.500
 2. Teleperformance
  € 93 miljoen omzet
  Aantal seats: 2.500
  Aantal vestigingen: 7
  Aantal medewerkers: 2.400
 3. Cendris Customer Contact
  € 65 miljoen omzet
  Aantal seats: 1.600
  Aantal vestigingen: 9
  Aantal medewerkers: 1.250
 4. VANAD Group
  € 42,5 miljoen omzet
  Aantal seats: 1.000
  Aantal vestigingen: 4
  Aantal medewerkers: 1.500
 5. Transcom Nederland
  € 35 miljoen omzet
  Aantal seats: 843
  Aantal vestigingen: 1
  Aantal medewerkers: 830

Wist je dat…

... Het Customer Care Center (#14) verder AI wil ontwikkelen?
‘We excelleren in klantcontact voor onze opdrachtgevers, met het zwaartepunt op uitbouwen van onze sterke kanten: commercie, customer experience optimalisation en operational excellence.’ Op het gebied van customer experience concentreert het bedrijf zich de aankomende periode op serviceopdrachten en innovatieve projecten, waaronder kunstmatige intelligentie.

... Custom Connect (#9) is neergestreken op Surinaamse bodem?
Custom Connect liet begin deze maand in een interview weten te zijn neergestreken in de Surinaamse hoofdstad. Het facilitaire contactcenter liet tijdens het gesprek los het land niet alleen te zien als outsourceoplossing, maar wil ook bijdragen aan de maatschappij.

... 2Contact (#8) een AI-tool ontwikkelde?
Het bedrijf dat in 1993 te Haarlem werd opgericht heeft een eigen tool gelanceerd dat gebruikmaakt van artificial intelligence. Het bedrijf zet de zogeheten Smart-Call tool in om klanten een stijging in conversie en bereik te bieden en een verhoging te beloven van de klanttevredenheid.

... VANAD Group (#4) videosupport aanbiedt?
Het contactcenterplatform van VANAD Groep, VANAD Aloha genaamd, is onlangs uitgebreid met videosupport. Hiermee kunnen medewerkers meelkijken met de klant, volgens het bedrijf een waardevolle toevoeging van persoonlijk contact.

... Cendris Customer Contact (#3) bezig is met robotisering?
Naast het werken aan verbetering van de UX en CX is Cendris naar eigen zeggen veel bezig met robotisering. ‘Zo hebben we momenteel voor PostNL een pilot lopen voor een AI op basis van Google Dialogflow.’ Deze chatbot moet de simpelere vragen van klanten beantwoorden.


Noot: bovenstaande publicatie is slechts een deel van het complete artikel. Meer details én de volledige ranking staan in de fysieke uitgave van CustomerFirst 11/12-2018.

comments powered by Disqus