Interview Michiel van Dis (Evolve IP)

Interview Michiel van Dis (Evolve IP)
  • 8 januari 2018
  • Redactie

[Branded content] Dit was onze laatste Kerstmis als Mtel. Wij zijn enorm blij dat we, per 1 januari, onder de naam Evolve IP een nieuwe fase zijn ingegaan met onze organisatie. We kunnen nu onze verdere expansie binnen Europa waar gaan maken. Onze huidige focus als Cloud Service Provider voor klantcontact en bedrijfscommunicatie gaan we in de aankomende periode verbreden tot ‘The Cloud Strategy Company’. Wat dit voor u gaat betekenen legt Michiel van Dis, Managing Director voor Europa, in onderstaand interview uit.

De overname van Mtel door Evolve IP in augustus is de kroon op de groeistrategie die Mtel sinds 2005 heeft ingezet. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
'Mtel levert sinds 2005 clouddiensten voor klantcontact en bedrijfscommunicatie. Hiermee liepen wij vooruit op de markt voor cloud. Nu deze markt in Nederland volwassen is geworden en binnen Europa tractie krijgt, is het moment gekomen voor Europese expansie. De overname door Evolve IP biedt ons de mogelijkheid onze clouddienstverlening te vervolmaken, uit te breiden en internationale klanten te bedienen. Hier profiteren onze klanten van.'

Interessant! Jullie willen dus een volgende stap zetten als Cloud Service Provider door een breder portfolio aan te bieden. Wat is de reden dat jullie juist voor Evolve IP hebben gekozen?
'De dienstverlening van Evolve IP sluit perfect aan op onze dienstverlening waardoor onze klanten in staat zijn hun volgende stappen naar de cloud met Evolve IP te zetten. We zijn onder de indruk van de kennis die Evolve IP in huis heeft op het gebied van cloud oplossingen en het feit dat zij de beste NPS-scores uit de industrie behalen. Verder speelde mee dat de cultuur van Evolve IP uit Philadelphia en het Rotterdamse Mtel erg met elkaar overeenkomen. We hadden direct een klik! Zowel de medewerkers van Mtel als van Evolve IP hadden al bij de eerste ontmoeting een goed gevoel.'

Je geeft aan dat Evolve IP en Mtel op het gebied van dienstenportfolio goed bij elkaar passen, waar heb je dat aan gemerkt?
'Evolve IP en Mtel leveren allebei ‘best of breed’ dienstverlening. Dit houdt in dat we alleen de beste software platformen gebruiken als basis voor onze dienstverlening. Op deze platformen bieden wij op maat gemaakte dienstverlening voor onze klanten. Gedurende de verkennende gesprekken zijn we erachter gekomen dat onze omgevingen veel op elkaar lijken. Onze dienstverlening is grotendeels gebaseerd op software van dezelfde leveranciers en veel van onze beheertools ook. Behalve onze portals dan, die bouwen we zelf om in te kunnen spelen op de specifieke wensen van en het gebruiksgemak voor onze klanten.'

Wat zijn de volgende stappen nu jullie Evolve IP zijn geworden?
'Evolve IP is gefocust op het bouwen van op maat gemaakte cloudstrategieën. Daarnaast staat Evolve IP bekend om zijn door analisten bekroonde oplossingen. De kennis van Evolve IP gaan we optimaal benutten. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld als eersten profiteren van de web-based managementportal OSSmosis™ en diverse contactcenterintegraties. Daarnaast gaan we onze cloudcommunicatie dienstverlening met cloudcomputing uitbreiden. We zijn nu Evolve IP ‘The Cloud Strategy Company’ en helpen Europese bedrijven hun cloudstrategie waar te maken. Dit doen we door onze kennis te bundelen met een volledig portfolio aan clouddienstverlening.'

Gaat de huidige Mtel organisatie op in Evolve IP?
'Nee, we blijven een autonome organisatie. Wel gaan we per 1 januari verder onder de naam Evolve IP ‘The Cloud Strategy Company’. De organisatie in Rotterdam zal het hoofdkantoor worden van de Europese organisatie en verantwoordlelijk voor de Europese expansie. We gaan eerst kijken welke kennis en expertise wij kunnen gebruiken om ons ‘Cloud Communications’ portfolio te versterken. De ontwikkeling van een nieuwe klantportal waarbij klanten zelf ‘wijzigingen” kunnen inschieten, is hier een mooi voorbeeld van. Onze roadmap staat bomvol met andere belangrijke ontwikkelingen die we eerst gaan uitrollen. Tegen het eind van 2018 begint de uitrol van de eerste nieuwe diensten vanuit de Verenigde Staten richting Europa.'

Een nieuw klantportal; houdt dat in dat alle verschillende portals vervangen zullen worden door één generieke portal?
'Ja, dat klopt! We gaan alle verschillende portals zo snel mogelijk vervangen. In de Verenigde Staten hebben we gewerkt aan een universele portal waarin alle diensten zijn verwerkt. Onze klanten krijgen één omgeving waar alle bij Evolve IP afgenomen diensten kunnen worden beheerd. De diensten uit de Verenigde Staten worden hier ook aan toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk om uw totale cloud omgeving vanuit één beheertool te beheren.'

Onder de naam Mtel hebben jullie de afgelopen jaren grote successen geboekt. Nu laten jullie de naam Mtel relatief makkelijk vallen. Wat is hier de reden van?
'De naam Mtel past niet echt meer bij ons. Evolve IP staat voor de evolutie die Mtel de afgelopen jaren heeft doorgemaakt van telecom- naar ICT bedrijf. Daarnaast past de pay-off: ‘The Cloud Strategy Company’ precies bij onze rol als dé partner voor organisaties die hun ICT-diensten afnemen uit de cloud.'

Per 1 januari 2018 is Mtel Evolve IP. Meer lezen over de overname? Bekijk het officiële persbericht hier.

comments powered by Disqus