IPG neemt Experience Groep over en breidt positie uit

IPG neemt Experience Groep over en breidt positie uit
  • 6 juli 2015
  • Redactie

In het kader van haar internationale groeistrategie heeft Koramic2 Engage, via haar dochterbedrijf IPG, zojuist de Nederlandse Experience Groep overgenomen. Experience Groep en IPG gaan hun Nederlandse activiteiten combineren in IPG Nederland. Met een omzet van circa 20 miljoen euro en met 600 medewerkers behoort IPG Nederland tot de top 5 van de grootste klantcontactorganisaties van Nederland. Met deze belangrijke stap zet IPG zijn buitenlandse groei verder door.

De nieuwe klantcontactorganisatie heeft contactcenters in Rotterdam, Helmond, Maastricht en Amsterdam. Jeroen de Vries, zal als CEO IPG Nederland leiding geven aan de nieuwe organisatie. Dit doet hij in nauwe samenwerking met Francois de Leeuwe, die operationeel directeur wordt.
Jeroen de Vries, 'Deze operatie is goed nieuws voor onze klanten en medewerkers. Beide bedrijven vullen elkaar sterk aan. De nieuwe organisatie zal met haar schaalgrootte, trackrecord, slimme oplossingen en goed gekwalificeerd personeel elke proeve van bekwaamheid kunnen doorstaan.’

Groei op Nederlandse markt
‘We zijn gelukkig met de bundeling van krachten met de Experience Groep’, licht Jac Vermeer, CEO IPG Holding toe. ‘Een bedrijf met een gevestigde naam in de Nederlandse markt. Hiermee geven we niet alleen invulling aan onze groeistrategie, maar zijn we direct een serieuze speler op de Nederlandse contactcentermarkt.’
De samengang van IPG en de Experience Groep in Nederland zal volgens beiden geen effect hebben op de werkgelegenheid binnen de nieuwe organisatie, maar juist de mogelijkheid bieden tot verdere groei.

Privé-investeringsmaatschappij
Koramic2 Engage - waar IPG Nederland een dochter van is - wordt sinds 2013 geleid door Jac Vermeer. Deze Europese groep van contactcenters is met zo'n 4.000 medewerkers actief in België, Frankrijk, Nederland en Marokko. Koramic2 Engage maakt onderdeel uit van de Koramic-groep, een  met een hoofdkantoor in Kortrijk. De groep is in zo’n 20 landen actief in industriële -, financiële - en vastgoedactiviteiten. De groepsomzet bedraagt circa 540 miljoen euro. De Experience Groep heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en is gespecialiseerd in dienstverlening via telefoon, mail, chat en social media.
 

comments powered by Disqus