Microsoft Nederland omarmt cloudtechnologie

Microsoft Nederland omarmt cloudtechnologie
  • 01 oktober 2015
  • Redactie

Microsoft Nederland zoekt momenteel veertig cloudspecialisten ter versterking van het Microsoft Azure-team. Het gaat om zowel technische als salesfuncties.

Diverse grote organisaties in Nederland maken gebruik van Microsoft Azure, een open en flexibel cloudapplicatie- en infrastructuurplatform voor snelle softwareontwikkeling. Zo zet PostNL de oplossing in voor applicatieontwikkeling en -onderhoud, zet Heineken het in voor wereldwijde marketinginitiatieven als het James Bond-thema en past hotelketen CitizenM Azure bijvoorbeeld toe voor een efficiënte data-ontsluiting. De actuele teamuitbreiding moet Microsoft beter in staat stellen om elk type klant in Nederland ‘te laten profiteren van meer innovatiekracht, geoptimaliseerde bedrijfsprocessen en lagere IT-kosten’.

Edwin Hageman, algemeen directeur Microsoft Nederland, constateert dat clouddiensten in populariteit stijgen. ‘Deze diensten zijn gebouwd om klanten te helpen effectiever en productiever te zijn in een wereld van verandering en van toenemende hoeveelheden data. Het gebruik van Microsoft Azure neemt snel toe, juist in Nederland met zijn focus op innovatie en hoge breedbandpenetratie. Dit is een groot compliment aan BV Nederland. We lopen hier voorop met het gebruik en de acceptatie van nieuwe technologie, in veel sectoren. Dat wordt wereldwijd gezien’, meent hij.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link