Nieuwe app BlaBlaLines richt zich op forens

Nieuwe app BlaBlaLines richt zich op forens
  • 2 mei 2017
  • Redactie

De Franse carpooldienst BlaBlaCar heeft vandaag de nieuwe dienst BlaBlaLines en een bijbehorende app gelanceerd. Deze zijn specifiek gericht op korte afstanden en woon-werkverkeer.

Het is de bedoeling dat forenzen hun auto vaker thuis kunnen laten. Mede-oprichter Frédéric Mazzella vergelijkt de dienst tegenover website TechCrunch als een metro- of buslijn. Gebruikers stappen namelijk op bij vaste ‘haltes’ langs een op basis van aanmeldingen gegenereerde route. Als je een rit aanvraagt, krijgt de bestuurder een pushbericht.

Contante betalingen
Bestuurders moeten zelf ritten accepteren in de app. Betalingen zullen waarschijnlijk contant plaatsvinden, met kosten van zo’n € 6,00 per rit. Later kunnen betalingen via de app worden toegevoegd.

De dienst zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn voor Android en op beperkte routes. Het gaat om ritten tussen Reims en Châlons-en-Champagne en tussen Toulouse en Mountauban. Dit zouden de meest populaire forenzenroutes van ongeveer 50 kilometer lang zijn. Hierna volgt de rest van Frankrijk.

Groot verschil met de bestaande dienst van BlaBlaCar is dat de nieuwe app meer zekerheid kan bieden bij het vinden van een rit. Momenteel heeft het bedrijf 40 miljoen gebruikers die in totaal 12 miljoen ritten per kwartaal uitvoeren.

comments powered by Disqus