9,4 miljoen klantgegevens gelekt

9,4 miljoen klantgegevens gelekt
  • 25 oktober 2018
  • Redactie

Privégegevens van 9,4 miljoen klanten van Cathay Pacific Airways en dochteronderneming Hong Kong Dragon Airlines Limited waren zonder toestemming toegankelijk voor onbekenden. De Chinese luchtvaartmaatschappij maakte zelf het datalek bekend.

Onder de gegevens zijn bijvoorbeeld namen, geboortedata en telefoonnummers, maar ook nummers van identiteitskaarten en paspoorten. In maart dit jaar werd het lek ontdekt. Waarom Cathay Pacific Airways meer dan een half jaar heeft gewacht om dit voorval naar buiten te brengen, is onduidelijk. De Chinese luchtvaartmaatschappij stelt dat niets wijst op misbruik van persoonlijke gegevens.

Schriftelijk biedt Cathay Pacific-directeur Rupert Hogg zijn excuses aan. ‘We hebben het lek direct gedicht, zijn samen met een beveiligingsbedrijf een onderzoek gestart en we zullen onze IT-beveiliging verbeteren.’ Ook is aangifte gedaan bij de politie.

comments powered by Disqus