Patiëntwantrouwen pijnpunt voor webshop

Patiëntwantrouwen pijnpunt voor webshop
  • 11 juni 2019
  • Redactie

2 op de 10 Nederlandse medicijngebruikers bestelt artikelen online. Wantrouwen in webshops en het gebrek aan advies drukt volgens onderzoekers de groei van online bestedingen.

In opdracht van PostNL deed Multiscope onlangs onderzoek naar online bestellingen van dagelijkse medicijngebruikers. Het marktonderzoeksbureau ondervroeg hier zo’n 1.200 medicijngebruikers voor en bracht aan het licht dat een derde van hen verwacht in de toekomst medicatie online te bestellen. De helft van de respondenten zegt terughoudend te zijn in als het gaat om online uitgaven. De grootste redenen: het gebrek aan wantrouwen in de webshops (22%) en het uitblijven van persoonlijk advies (21%) van professionals.

Digitalisering in medicijnsector
'Maken de meeste zorgbehoevenden nu vooral gebruik van de traditionele kanalen zoals de apotheek of de zorgwinkel, in de toekomst zal deze informatievoorziening volledig digitaal verlopen’, aldus sectormanager Health bij PostNL. Hij verwacht een groei van 30% in het aantal online medicatiebestellingen in de komende 5 tot 10 jaar, mits de positieve ontwikkelingen op dit gebied doorzetten.

Mediq zet al langer in op digitalisering binnen de medicijnsector. Deze internationale zorgspeler gaat momenteel vol voor technologische ontwikkelingen, om patiënt- en klantvriendelijkheid naar een volgend niveau te tillen.

comments powered by Disqus