Digitalisering voor mensgerichte bedrijfstransformatie

Digitalisering voor mensgerichte bedrijfstransformatie
  • 20 november 2020
  • Redactie

Het leeuwendeel van de Nederlandse organisaties (86%) is door de pandemie versneld gestart met het uitvoeren van hun digitale transformatieplannen. Het personeel overal kunnen laten werken en werknemers middelen bieden om productiever te zijn, zijn hierbij de belangrijkste doelstellingen.

Beslissers denken deze doelstellingen te bereiken door het bieden van verbeterde mobiele mogelijkheden (36%), een simpele, intuïtieve gebruiksinterface en -ervaring te creëren (34%) en het door het toepassen van AI (32%). Dat blijkt uit het internationale onderzoek ‘Digital Enterprise Strategies for People-Led Transformation’ van Unit4, uitgevoerd onder zakelijke en IT-beslissers en gebruikers in de dienstverlenende sector.

‘Ons onderzoek laat zien wat er mogelijk is met continu investeren in innovatie en een mensgerichte, flexibele strategie voor zakelijke applicaties. Nu veel landen weer een vorm van lockdown invoeren, is deze mensgerichte focus cruciaal voor bedrijven om de uitdagingen van de komende periode te overleven’, aldus Mike Ettling CEO van Unit4.

Lees ook: Gemeente weet zich geen raad met digitalisering

comments powered by Disqus