Teleperformance verlengt ISO 27001 certificering en behaalt de IT-security audit

Teleperformance verlengt ISO 27001 certificering en behaalt de IT-security audit
  • 19 april 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Teleperformance Benelux & Suriname heeft onlangs de ISO 27001 certificering verlengd en succesvol de Service and Organization Controls 2 (SOC 2, Type II) audit doorlopen. Hiermee toont de organisatie aan dat dezelfde standaard voor data- en informatiebeveiliging die op locatie geldt, ook voor de thuiswerkoplossing ‘TP Cloud Campus’ geldt.

Teleperformance is wereldwijd marktleider in outsourcing van omnichannel klantcontact. Teleperformance ondersteunt zijn partners met customer service, customer care, technische dienstverlening, backoffice-, retentie- en incassowerkzaamheden in de B2B- en B2C-markt. Het bedrijf verbindt mens en merk via voice, webcare en e-mail in vrijwel alle talen op 340 locaties in 74 verschillende landen.

Overal veilig werken
Teleperformance werkt voor diverse opdrachtgevers, waaronder bedrijven in de financiële dienstverlening en overheidsdiensten zoals de GGD-GHOR. Bij deze projecten werken de medewerkers van het contactcenter met gevoelige informatie. Met de certificaten toont Teleperformance aan dat dezelfde datasecurity die on-site geboden wordt, ook via de thuiswerkoplossing TP Cloud Campus gewaarborgd wordt. Op deze manier komt Teleperformance tegemoet aan zowel de wens van medewerkers om thuiswerken mogelijk te maken, als aan de eisen van opdrachtgevers om veilig met de data van burgers en hun consumenten om te gaan.

Wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging
ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging, met als doel om de vertrouwelijkheid en integriteit van informatie binnen een organisatie te garanderen. Met de SOC 2, Type II audit van haar TP Cloud Campus-oplossing heeft Teleperformance aangetoond de IT-security en privacy beheersing voor haar klanten te kunnen waarborgen. Hiermee kan Teleperformance haar klanten nog meer zekerheid geven dan met enkel de ISO-certificaten. Eerder dit jaar was Teleperformance ook al als PCI-DSS Level One Service Provider erkend (veiligheidsstandaard die bedoeld is om aan te tonen dat de bescherming van gegevens tijdens verwerking, opslag en verzending worden gewaarborgd), voor zowel de fysieke locaties in de Benelux en Suriname, als ook TP Cloud Campus.

Strenge beveiligingseisen
Sven Cultiaux, Manager Security & Compliance bij Teleperformance Benelux & Suriname: 'Wij hebben zowel onze fysieke locaties in de Benelux én Suriname, als ook de thuiswerkomgeving TP Cloud Campus volgens de strengste beveiligingseisen ingericht. Als organisatie kunnen wij dan ook veilig omgaan met alle type data. We zijn ons uiterst bewust van het belang van het waarborgen van privacy en gevoelige data, en deze certificaten zijn daar een mooi resultaat van.'
(PvWK, foto: Austin Distel / Unsplash)

comments powered by Disqus