BBQ-klant extreem snel bediend door Heinz en Gorillas

BBQ-klant extreem snel bediend door Heinz en Gorillas
  • 9 juni 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Binnen 10 minuten een instant BBQ-box voor je neus, bezorgd wáár jij maar wil. Dat willen foodmerk Heinz en distributienetwerk Gorillas voor de klant voor elkaar boksen en dit dreigt te lukken.

Stel je hebt zin in een spontaan BBQ-feestje met je vrienden. Op een lekkere zomerse dag, in het park, in de tuin of op je stadsbalkon. ‘s Werelds meest bekende ketchup en sauzen producent Heinz maakt het de consument nu extra gemakkelijk door binnen 10 (!) minuten een complete BBQ-box voor je neus te zetten. Het is een tijdelijke actie in samenwerking met de flitsbezorgers van Gorrilas, de instant delivery service die in hoog tempo uitrolt in Nederland met de belofte om binnen 10 minuten je (vergeten) supermarktboodschappen te bezorgen.

De box is een limited edition en bevat alle spullen om à la minute flame-grilled hamburgers te maken. Denk aan een disposable BBQ, lucifers, hamburgerbroodjes, maiskolven, vlees of vega en de sauzen en om het plaatje compleet te maken, inclusief een herbruikbare bezorgzak om alles netjes op te ruimen. Bestellingen gaan via de app van de bezorgdienst op je mobiele telefoon. Tien minuten later wordt een compleet BBQ-pakket door een Gorillas-rider bezorgd op élke plek waar je wenst, in een stad waar Gorillas bezorgd.  De activatie is een onderdeel van de nieuwe ‘grilling-campagne’ van Heinz deze zomermaanden, aldus de initiatoren.

Onmichannel
Daphne van Schie, E-Commerce Lead Kraft Heinz: 'De samenwerking met Gorillas is een goed voorbeeld van de omnichannel-strategie die wij met Kraft Heinz met onze merken voor ogen hebben. We willen onze klanten en fans via alle mogelijke kanalen voorzien. Niet alleen via de bekende fysieke supermarktkanalen maar ook online. Of je nu je weekboodschappen online bestelt bij de webshop van je favoriete supermarkt en ddie je rie dagen later krijgt bezorgd. Of instant delivery zoals nu met Gorillas, binnen tien minuten.'

Instant delivery
Supersnelle ‘grocery delivery’ is met een opmars bezig, als alternatief voor andere online supermarktbezorgdiensten. Naast pionier Gorillas dat inmiddels in negen steden in Nederland actief is, zijn het eveneens Duitse Flink en Getir (een concept uit Turkije) sinds kort actief op de Nederlandse distributie-markt.

Internationaal
De samenwerking blijft niet beperkt tot deze actie. De bedoeling is om ook structureel samen te werken. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese markten waar beide partijen actief zijn. Behalve in Nederland gaat deze samenwerking met de Heinz bbq-box ook van start in bijvoorbeeld Duitsland. Ook Gorillas is in meerdere landen actief. Daphne van Schie: 'Instant delivery zien wij als een belangrijke trend. Niet alleen in Nederland maar heel Europa. Wat wij nu brengen is convenience ten top. Dit is wat consumenten nu willen.'
(PvWK)

comments powered by Disqus