Vaker video ingezet voor verbeteren service

Vaker video ingezet voor verbeteren service
  • 31 maart 2014
  • Redactie

Het gebruik van video rukt op onder marketeers in Nederland. Actuele uitkomsten van de Online Video Monitor tonen aan dat dertig procent van de ondervraagde respondenten video inzet ten behoeve van de klantenservice en ongeveer eenzelfde percentage voor het verbeteren van de klanttevredenheid.

Het onderzoek, dat door MarketResponse is uitgevoerd in opdracht van Quadia, maakt duidelijk dat online video het vaakst wordt toepast voor het informeren van de doelgroep (75%). Ook het verhogen van de naamsbekendheid (57%) is een belangrijke reden om video toe te passen, maar de eerder genoemde activiteiten in het kader van klantenbinding nemen sterk toe. Zo benutte vorig jaar nog maar 19% van de respondenten online video als middel om de klantenservice te verbeteren, en 16% deed dit in het kader van de klanttevredenheid.

Klantbehoud
Meer dan tweederde van de ondervraagde marketeers (70%) voorspelt verder dat online video de komende 2-3 jaar steeds belangrijker wordt. Ook is de verwachting dat het medium goedkoper wordt, nog mobieler en neemt de conversie toe. Op basis van deze uitkomsten constateert Nico Verspaget, directeur Quadia, een verschuiving: ‘De cijfers onderbouwen de trends die wij zelf dagelijks bespeuren bij onze klanten. We zien dat online video steeds vaker hoog op de agenda staat bij management en directie. Niet raar, want het medium wordt steeds vaker in verband gebracht met leadgeneratie, verkoop en klantbehoud. We schuiven op in de salesfunnel en dat blijkt ook uit het type toepassingen dat nu veel wordt gevraagd.’ Klik hier voor meer informatie.

comments powered by Disqus