Fintechs krijgen hulp van Willem Vermeend

Fintechs krijgen hulp van Willem Vermeend
  • 11 februari 2016
  • Redactie

Nederland is een fintech-ambassadeur rijker: Willem Vermeend. De voormalig minister van Sociale Zaken gaat obstakels wegnemen voor technologische bedrijven die actief zijn in de snel groeiende digitalisering van de financiële sector, bericht de Volkskrant vandaag. Ook moet de speciale fintech-gezant Nederland op de kaart zetten als ‘centrum van financiële vernieuwing’.

Vermeend is benoemd door ministers Henk Kamp (Sociale Zaken) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën). Volgens beide bewindslieden zal de digitalisering van de financiële sector de komende jaren grote gevolgen krijgen. Daarbij gaat het niet alleen om massaontslagen bij en het sluiten van filialen door de grote banken - er zijn ook kansen. ‘Zeker in Nederland, waar we nog zo afhankelijk zijn van de klassieke rol van banken’, aldus Dijsselbloem in een verklaring. ‘Fintech biedt start-ups en mkb'ers meer mogelijkheden hun project of bedrijf te financieren. Met lagere kosten en meer snelheid.’ Bekende Nederlandse bedrijven op dit terrein zijn onder meer Ayden, een digitale kassa voor webwinkels, en Bunq, de eerste appbouwer met een bankvergunning.

De nieuwe fintech-ambassadeur stuurt aan op slimme samenwerkingen. ‘Door van elkaar te leren kunnen de industrie en de financiële sector elkaar verder brengen en stimuleren’, meent hij. De benoeming geldt voor twee jaar.

comments powered by Disqus