BMW geeft gas met augmented reality

BMW geeft gas met augmented reality
  • 7 december 2017
  • Redactie

Om consumenten te laten zien hoe een product er in het echt uitziet zonder dat hij daarvoor fysiek de showroom hoeft te bezoeken, maakt BMW gebruik van Snapchats ‘Lens’. De promotie van het nieuwe X2-model staat hierbij centraal. Het Duitse automerk heeft naar verluidt de primeur met het toepassen van deze nieuwe AR-technologie.

Jörg Poggenpohl, BWM’s Global Head of Digital Marketing, geeft tegenover The Drum aan via deze weg een jonger publiek te willen aanspreken. ‘We wilden onszelf op een organische manier in de wereld van Snapchat en zijn gebruikers gaan begeven. Dit is de meest betekenisvolle manier om onze fans te adresseren op een manier die past bij het kanaal en de doelgroep.’ Snapchatters kunnen de AR-uitvoering van de BMW X2 ‘customizen’ door de kleur te veranderen en de auto te bewegen om hem zo van verschillende hoeken te bekijken.

Onder meer Disney en Nike experimenteren eveneens met augmented reality, al staan die proeven los van Snapchat Lens.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link