Vandebron in handen van Essent

Vandebron in handen van Essent
  • 19 november 2019
  • Redactie

Energieleveranciers Essent en Vandebron gaan samen verder. Voor klanten en producenten van laatstgenoemd bedrijf verandert verder niets: Vandebron blijft ongewijzigd dezelfde dienstverlening onder dezelfde condities leveren. Ook voor de circa 300 medewerkers van de in Amsterdam gevestigde energieleverancier heeft de krachtenbundeling geen gevolgen.

De overname van Vandebron door Essent, dat al de merken energiedirect.nl en Powerhouse onder zijn vleugels heeft, is voor beide partijen een strategische zet. ‘We willen de overstap naar duurzame energie voor iedereen aantrekkelijk maken. Hiervoor is schaal nodig die we alleen niet kunnen realiseren’, duidt Matthijs Guichelaar, ceo en oprichter van Vandebron. Hij vervolgt: ‘Hoewel we altijd de gevestigde orde hebben uitgedaagd, kiezen we er nu bewust voor onze missie van binnenuit aan te jagen. We zijn blij met een nieuw moederbedrijf dat in onze visie gelooft, in ons bedrijfsmodel, en in alles wat we met ons team hebben opgebouwd.’

Energieke leider
Op zijn beurt streeft Essent ernaar uit te groeien tot de nummer 1 in energie. Middels de diverse merken tracht de leverancier verschillende groepen klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. ‘Met Vandebron wint Essent een vertrouwd duurzaam energiebedrijf in zijn netwerk’ stelt ceo Patrick Lammers, die aansluitend aangeeft zich al geruime tijd ‘uitsluitend te richten op de verkoop van energie en energiegerichte oplossingen’. Essent levert stroom en gas aan ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland. Met deze overname krijgt de marktleider er zo'n 200.000 nieuwe klanten bij.

De transactie is afhankelijk van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Lees ook:
Kloppend Hart – Vandebron
Essent in de mix: AI & een duurzame klantrelatie

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link